Suroviny
16 středně velkých mrkví
4 větší petržele
1 červená cibule
½ cibule
8 lžic tekutého sádla
sůl
6-8 hrnků kuřecího vývaru, záleží, jak chcete mít polévku hustou/vodnatou
2 hrnky kokosového mléka
1 lžička kmínu
asi 1 cm čerstvého zázvoru
bylinky na ozdobu
Postup Předehřejte troubu na 175°C, připravte si velký plech. Mrkev, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte na větší přibližně stejné kusy. Dejte do velké mísy a zalijte sádlem. Vše promíchejte, aby se každý kus zeleniny obalil aspoň trochu tukem a poté dejte na připravený plech péct na asi 60 minut. Až bude zelenina pečená, dejte do většího hrnce 2 lžíce sádla a půlku najemno nasekané cibule, lžičku kmínu a nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný zázvor. Pár minut osmahněte a poté přidejte pečenou zeleninu, promíchejte a podlijte vývarem a kokosovým mlékem. Osolte dle chuti, a nechte přivést k varu. Povařte pár minut a poté tyčovým mixérem rozmixujte do krémové polévky. Servírujte s čerstvou natí, případně lžící kysané smetany, nebo kokosové smetany.
Comentários