top of page

Polévka z pečené zeleniny

Suroviny

  • 16 středně velkých mrkví

  • 4 větší petržele

  • 1 červená cibule

  • ½ cibule

  • 8 lžic tekutého sádla

  • sůl

  • 6-8 hrnků kuřecího vývaru, záleží, jak chcete mít polévku hustou/vodnatou

  • 2 hrnky kokosového mléka

  • 1 lžička kmínu

  • asi 1 cm čerstvého zázvoru

  • bylinky na ozdobu

Postup Předehřejte troubu na 175°C, připravte si velký plech. Mrkev, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte na větší přibližně stejné kusy. Dejte do velké mísy a zalijte sádlem. Vše promíchejte, aby se každý kus zeleniny obalil aspoň trochu tukem a poté dejte na připravený plech péct na asi 60 minut. Až bude zelenina pečená, dejte do většího hrnce 2 lžíce sádla a půlku najemno nasekané cibule, lžičku kmínu a nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný zázvor. Pár minut osmahněte a poté přidejte pečenou zeleninu, promíchejte a podlijte vývarem a kokosovým mlékem. Osolte dle chuti, a nechte přivést k varu. Povařte pár minut a poté tyčovým mixérem rozmixujte do krémové polévky. Servírujte s čerstvou natí, případně lžící kysané smetany, nebo kokosové smetany.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page