top of page

Polévka z pečené zeleniny

rencastehlikova

Aktualizováno: 26. 9. 2023

Suroviny

  • 16 středně velkých mrkví

  • 4 větší petržele

  • 1 červená cibule

  • ½ cibule

  • 8 lžic tekutého sádla

  • sůl

  • 6-8 hrnků kuřecího vývaru, záleží, jak chcete mít polévku hustou/vodnatou

  • 2 hrnky kokosového mléka

  • 1 lžička kmínu

  • asi 1 cm čerstvého zázvoru

  • bylinky na ozdobu

Postup Předehřejte troubu na 175°C, připravte si velký plech. Mrkev, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte na větší přibližně stejné kusy. Dejte do velké mísy a zalijte sádlem. Vše promíchejte, aby se každý kus zeleniny obalil aspoň trochu tukem a poté dejte na připravený plech péct na asi 60 minut. Až bude zelenina pečená, dejte do většího hrnce 2 lžíce sádla a půlku najemno nasekané cibule, lžičku kmínu a nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný zázvor. Pár minut osmahněte a poté přidejte pečenou zeleninu, promíchejte a podlijte vývarem a kokosovým mlékem. Osolte dle chuti, a nechte přivést k varu. Povařte pár minut a poté tyčovým mixérem rozmixujte do krémové polévky. Servírujte s čerstvou natí, případně lžící kysané smetany, nebo kokosové smetany.

 
 
 

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page