“Pro zdravé jezení stačí jíst skutečné potraviny a respektovat potřeby svého těla. Ke skutečným potravinám řadím i potraviny minimálně průmyslově upravované. Při jezení takových potravin a jídel z nich není třeba počítat žádné gramy, porce ani kalorie.“
Základní přirozené potraviny jsou plné mikroživin, které nejenže chutnají skvěle, ale také našemu tělu poskytují vše potřebné a dokáží nás zasytit. Díky tomu po těchto potravinách nejsme za hodinu hladoví a nepociťujeme potřebu se přejídat.
Mezi minimálně průmyslově upravované potraviny řadím například z mléčných výrobků ty normálně tučné, tedy plnotučné, nedoslazované, nedobarvované. Z pečiva to kvasové, protože při fermentaci kvásku se zlepšuje stravitelnost obilovin. Z tuků doporučuji za studena lisované oleje, například olivový olej, potom máslo, kokosový tuk, nebo sádlo. Nepřirozené a nepotřebné tuky jsou třeba margaríny a tepelně zpracované oleje. Obojí jsou vysoce průmyslově upravené produkty s převahu prozánětlivých omega 6 tuků.
Comments