top of page

Cizrnové kari se špenátem

rencastehlikova

Další z opravdu rychlých jídel! Když nemáte čas na namáčení a vaření cizrny, sáhněte po sterilované variantě a máte jídlo na stole do 20 minut. Jednoduché, chutné a ideální pro všechny, co chtějí mít dobré jídlo rychle.

Cizrnové kari se špenátem

Ingredience

  • 1 červená cibule, nakrájená

  • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky

  • 1 lžička kurkumy

  • 1 lžička garam masala

  • 1/2 lžičky kari koření

  • 1 plechovka cizrny (400 g), opláchnutá a scezená

  • 1 plechovka bio rajčat (400 g)

  • 200 ml kokosového mléka

  • 150 g baby špenátu

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • Sůl podle chuti


Postup

  1. Rozpalte olej, nebo sádlo na pánvi a osmahněte červenou cibuli.

  2. Přidejte kurkumu, garam masala a kari koření. Promíchejte a osmahněte asi minutu.

  3. Přidejte plátky česneku a ještě krátce nechte rozvonět.

  4. Přidejte opláchnutou a zcezenou cizrnu a plechovku bio rajčat. Důkladně promíchejte.

  5. Zalijte směs kokosovým mlékem. Vařte asi 10 minut, aby omáčka trochu zhoustla.

  6. Přidejte baby špenát a ještě 3 minutky duste.

  7. Přidejte citronovou šťávu a sůl podle chuti.

  8. Podávejte s květákovou rýží.


Pro inspiraci na další úžasné recepty mrkněte na můj cookbook!

734 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Salát do sklenice

Salát do sklenice

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page