Další z opravdu rychlých jídel! Když nemáte čas na namáčení a vaření cizrny, sáhněte po sterilované variantě a máte jídlo na stole do 20 minut. Jednoduché, chutné a ideální pro všechny, co chtějí mít dobré jídlo rychle.

Ingredience
1 červená cibule, nakrájená
1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
1 lžička kurkumy
1 lžička garam masala
1/2 lžičky kari koření
1 plechovka cizrny (400 g), opláchnutá a scezená
1 plechovka bio rajčat (400 g)
200 ml kokosového mléka
150 g baby špenátu
1 lžíce citronové šťávy
Sůl podle chuti
Postup
Rozpalte olej, nebo sádlo na pánvi a osmahněte červenou cibuli.
Přidejte kurkumu, garam masala a kari koření. Promíchejte a osmahněte asi minutu.
Přidejte plátky česneku a ještě krátce nechte rozvonět.
Přidejte opláchnutou a zcezenou cizrnu a plechovku bio rajčat. Důkladně promíchejte.
Zalijte směs kokosovým mlékem. Vařte asi 10 minut, aby omáčka trochu zhoustla.
Přidejte baby špenát a ještě 3 minutky duste.
Přidejte citronovou šťávu a sůl podle chuti.
Podávejte s květákovou rýží.
Pro inspiraci na další úžasné recepty mrkněte na můj cookbook!
Comments