Křupavá cuketová pizza bez mouky
Aktualizováno: 25. 9.
Když máme plnou zahradu cuket a každá návštěva nám ještě přinese další a další cukety, je jasné, že nikdy nemůže být dost receptů na tyto zelené poklady. Pro mě je tento, tím nejlepším jídlem, které se dá z cukety vykouzlit.

Křupavá cuketová pizza bez mouky
Ingredience
2 středně velké cukety
1/2 hrnku parmezánu, nebo goudy
1 vejce
1 stroužek česneku
rajčatové pyré - recept zde
sůl, oregano
prosciutto, šunka
mozzarella
cherry rajčátka
lístky bazalky
Postup
Cukety nastrouhejte na drobném struhadle.
Poté důkladně vymačkejte nastrouhané cukety, abyste odstranili co nejvíce vlhkosti. Čím lépe se to povede, tím bude pizza křupavější.
Do vyždímaných cuket přidejte nastrouhaný parmezán nebo goudu, vejce, oregano a případně rozmačkaný upečený česnek.
Směs vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem do tvaru pizzy tak, aby těsto bylo necelý centimetr vysoké.
Dejte pizzu péct do předem vyhřáté trouby na 20 minut.
Poté, co je korpus křupavý a lehce zlatavý, vyjměte pizzu z trouby.
Potřete korpus rajčatovým sugem a na něj naskládejte mozzarellu, prosciutto a cherry rajčátka.
Dejte pizzu zpět do trouby na dalších 5 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a lehce zrůžoví.
Na závěr pizzu ozdobte čerstvou bazalkou a zakapejte olivovým olejem.
Hotovou cuketovou pizzu můžete podávat a užívat si jedinečnou kombinaci chutí.
Dobrou chuť.
S láskou,
Renča