top of page

Křupavá cuketová pizza bez mouky

rencastehlikova

Aktualizováno: 28. 7. 2024

Křupavá cuketová pizza bez mouky je úžasná alternativa klasické pizzy, kterou si zamilujete. Je lehká, zdravá a přitom neuvěřitelně chutná. Perfektní volba pro všechny, kdo chtějí vyzkoušet něco nového a zdravějšího.

Ingredience

  • 2 středně velké cukety

  • 1/2 hrnku parmezánu, nebo goudy

  • 1 vejce

  • 1 stroužek česneku

  • rajčatové pyré - recept zde

  • sůl, oregano

  • prosciutto, šunka

  • mozzarella

  • cherry rajčátka

  • lístky bazalky


Postup

  1. Cukety nastrouhejte na drobném struhadle.

  2. Poté důkladně vymačkejte nastrouhané cukety, abyste odstranili co nejvíce vlhkosti. Čím lépe se to povede, tím bude pizza křupavější.

  3. Do vyždímaných cuket přidejte nastrouhaný parmezán nebo goudu, vejce, oregano a případně rozmačkaný upečený česnek.

  4. Směs vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem do tvaru pizzy tak, aby těsto bylo necelý centimetr vysoké.

  5. Dejte pizzu péct do předem vyhřáté trouby na 20 minut.

  6. Poté, co je korpus křupavý a lehce zlatavý, vyjměte pizzu z trouby.

  7. Potřete korpus rajčatovým sugem a na něj naskládejte mozzarellu, prosciutto a cherry rajčátka.

  8. Dejte pizzu zpět do trouby na dalších 5 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a lehce zrůžoví.

  9. Na závěr pizzu ozdobte čerstvou bazalkou a zakapejte olivovým olejem.

  10. Hotovou cuketovou pizzu můžete podávat a užívat si jedinečnou kombinaci chutí.


Pro další úžasné recepty a inspiraci, mrkněte na můj cookbook!



 
 
 

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment


Kacena alias Catia
Kacena alias Catia
Sep 25, 2023

Tak túto cuketovu pizzu vyskúšam 💥

Like
  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page