Miluju typickou Itálii, ale tahle květáková pizza Vám určitě zachutná, tak jako nám 🍕
Suroviny
1 ks květáku
70 g parmezánu
1 ks mozzarella
pár plátků prosciutto crudo
1 ks vejce
1 stroužek česneku
100 ml rajčatového pyré - můžete si vyrobit své, je to rychlovka a když Vám zbyde, tak je výborné třeba k pečenému masu se zeleninou, nebo se taky hodí jako omáčka k těstovinám 👉 https://www.rencastehlikova.cz/post/rajčatové-pyré
sůl, oregano
Postup
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme na středním stupni 10-15 minut do změknutí (nebo lze připravit na páře). Měkký květák necháme vystydnout, dáme do mixéru a rozmixujeme na konzistenci rýže, ne na kaši.
Takto rozmixovaný květák vložíme do čisté utěrky, pořádně ji zamotáme a ždímeme dokud z květáku nedostaneme co nejvíce tekutiny. Čím lépe se to povede, tím bude pizza křupavější.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Připravený květák dáme do mísy a přidáme vajíčko, parmezán, prolisovaný česnek, oregano a trochu soli.
Celou směs vytvarujeme pomocí lžíce na pečící papír do tvaru pizzy tak, aby těsto bylo necelý centrimetr vysoké a mělo cca 25-30 cm v průměru. Pečeme 30 - 40 minut.
Zatím si připravíme rajčatové pyré.
Recept na něj zde 👉 https://www.rencastehlikova.cz/post/rajčatové-pyré
Křupavý korpus potřeme rajčatovým pyré a natrháme na něj mozzarelu s prosciutem. Dáme dopéct ještě na 5 minut. Na závěr posypeme čerstvou bazalkou, nastrouhaným parmezánem a zakápneme olivovým olejem 👌
Máte chuť ji vyzkoušet? Budu ráda za zpětnou reakci, když mi dáte vědět, jak Vám chutnala 😋
Dobrou chuť, R 🤍
Comentarios