top of page

Květáková pizza

Updated: 4 days ago

Miluju typickou Itálii, ale tahle květáková pizza Vám určitě zachutná, tak jako nám 🍕

Suroviny

  • 1 ks květáku

  • 70 g parmezánu

  • 1 ks mozzarella

  • pár plátků prosciutto crudo

  • 1 ks vejce

  • 1 stroužek česneku

  • 100 ml rajčatového pyré - můžete si vyrobit své, je to rychlovka a když Vám zbyde, tak je výborné třeba k pečenému masu se zeleninou, nebo se taky hodí jako omáčka k těstovinám 👉 https://www.rencastehlikova.cz/post/rajčatové-pyré

  • sůl, oregano


Postup

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme na středním stupni 10-15 minut do změknutí (nebo lze připravit na páře). Měkký květák necháme vystydnout, dáme do mixéru a rozmixujeme na konzistenci rýže, ne na kaši.


Takto rozmixovaný květák vložíme do čisté utěrky, pořádně ji zamotáme a ždímeme dokud z květáku nedostaneme co nejvíce tekutiny. Čím lépe se to povede, tím bude pizza křupavější.


Předehřejeme troubu na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Připravený květák dáme do mísy a přidáme vajíčko, parmezán, prolisovaný česnek, oregano a trochu soli.


Celou směs vytvarujeme pomocí lžíce na pečící papír do tvaru pizzy tak, aby těsto bylo necelý centrimetr vysoké a mělo cca 25-30 cm v průměru. Pečeme 30 - 40 minut.


Zatím si připravíme rajčatové pyré.

Recept na něj zde 👉 https://www.rencastehlikova.cz/post/rajčatové-pyré


Křupavý korpus potřeme rajčatovým pyré a natrháme na něj mozzarelu s prosciutem. Dáme dopéct ještě na 5 minut. Na závěr posypeme čerstvou bazalkou, nastrouhaným parmezánem a zakápneme olivovým olejem 👌

Máte chuť ji vyzkoušet? Budu ráda za zpětnou reakci, když mi dáte vědět, jak Vám chutnala 😋

Dobrou chuť, R 🤍



56 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny ½ hlávky bílého zelí ½ hlávky červeného zelí 2 hrušky 4 kachní stehna s kůží sůl, pepř 1lžička celého kmínu 4 naběračky vývaru Postup Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hluboký pe

Suroviny 1,5 kila rajčat 4 menší červené řepy 1 větší červená cibule 4-5 zelených paprik 500 gramů mletého vepřového masa sůl, pepř bobkový list (asi 3-4) 2 lžíce olivového oleje, sádla nebo ghí Postu

Suroviny 1 zralé avokádo šťáva z 1/2 limetky olivový olej 1 stroužek česneku sůl a pepř Postup Do mixéru dáme oloupané a vypeckované avokádo, osolíme, opepříme, přidáme česnek, zalijeme šťávou z limet

bottom of page