top of page

Květáková pizza

Aktualizováno: 30. 6. 2023

Miluju typickou Itálii, ale tahle květáková pizza Vám určitě zachutná, tak jako nám 🍕

Suroviny

  • 1 ks květáku

  • 70 g parmezánu

  • 1 ks mozzarella

  • pár plátků prosciutto crudo

  • 1 ks vejce

  • 1 stroužek česneku

  • 100 ml rajčatového pyré - můžete si vyrobit své, je to rychlovka a když Vám zbyde, tak je výborné třeba k pečenému masu se zeleninou, nebo se taky hodí jako omáčka k těstovinám 👉 https://www.rencastehlikova.cz/post/rajčatové-pyré

  • sůl, oregano


Postup

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme na středním stupni 10-15 minut do změknutí (nebo lze připravit na páře). Měkký květák necháme vystydnout, dáme do mixéru a rozmixujeme na konzistenci rýže, ne na kaši.


Takto rozmixovaný květák vložíme do čisté utěrky, pořádně ji zamotáme a ždímeme dokud z květáku nedostaneme co nejvíce tekutiny. Čím lépe se to povede, tím bude pizza křupavější.


Předehřejeme troubu na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Připravený květák dáme do mísy a přidáme vajíčko, parmezán, prolisovaný česnek, oregano a trochu soli.


Celou směs vytvarujeme pomocí lžíce na pečící papír do tvaru pizzy tak, aby těsto bylo necelý centrimetr vysoké a mělo cca 25-30 cm v průměru. Pečeme 30 - 40 minut.


Zatím si připravíme rajčatové pyré.


Křupavý korpus potřeme rajčatovým pyré a natrháme na něj mozzarelu s prosciutem. Dáme dopéct ještě na 5 minut. Na závěr posypeme čerstvou bazalkou, nastrouhaným parmezánem a zakápneme olivovým olejem 👌

Máte chuť ji vyzkoušet? Budu ráda za zpětnou reakci, když mi dáte vědět, jak Vám chutnala 😋

Dobrou chuť, R 🤍



138 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page