Tahle kokosová granola je skvělá na snídani nebo klidně jako odpolední svačina. Moje oblíbené kombo? Jogurt nebo kefír, tahle křupavá granola a k tomu porce čerstvého ovoce – prostě dokonalý start do dne. Sladit ji vůbec nemusíte, ale pokud máte rádi jemně sladkou chuť, stačí přidat trošku medu. Co myslíte, vyzkoušíte? 😊
Suroviny
3 hrnky neslazených kokosových vloček
2 hrnky mandlí, kešu, pekanových a vlašských ořechů a dýňových semínek (pokud možno aktivovaných), nasekaných hrubě
2 lžíce chia semínek
1 lžička mleté skořice
5-7 lžic rozehřátého kokosového oleje nebo másla
3 lžíce medu (lze vynechat)
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.
V míse smíchejte všechny přísady. Pokud chcete granolu jemně dosladit, přidejte trochu medu a promíchejte, aby se směs rovnoměrně obalila.
Rozložte směs rovnoměrně na plech. V polovině pečení můžete granolu promíchat, aby se propekla rovnoměrně.
Pečte dozlatova přibližně 15–20 minut. Čím tmavší, tím křupavější – hlídejte, aby se nepřipálila.
Po upečení granolu vyndejte z trouby a nechte ji zcela vychladnout.
Uskladněte v uzavíratelné sklenici nebo dóze.
Dobrou chuť 🤍
コメント