top of page
rencastehlikova

Kokosová granola s křupavými oříšky

Rýžový sirup v tomto receptu není nutný - já osobně si granolu nesladím vůbec. Zkuste si třeba připravit polovinu se sirupem a druhou bez něj a uvidíte, co vám bude víc chutnat. Tuto granolu mám ráda s jogurtem. Chutná výborně a zasytí.

Suroviny

  • 3 hrnky neslazených kokosových vloček

  • 2 hrnky mandlí, kešu, pekanových a vlašských ořechů a dýňových semínek (pokud možno aktivovaných), nasekaných hrubě

  • 2 lžíce chia semínek

  • 1 lžička mleté skořice

  • 5-7 lžic rozehřátého kokosového oleje nebo másla

  • 3 lžíce rýžového sirupu (lze vynechat)


Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a plech vyložte pečícím papírem.

  2. Smíchejte všechny přísady a rovnoměrně je rozložte na plech. Během pečení můžete v polovině času směs promíchat.

  3. Pečte dozlatova po dobu 15-20 minut. Čím tmavší, tím křupavější, takže sledujte pečení, aby nedošlo k přesušení nebo přílišnému ztmavnutí.

  4. Poté vyndejte granolu z trouby a nechte ji úplně vychladnout.

  5. Přendejte do sklenice nebo uzavíratelné nádoby.


Dobrou chuť 🤍

27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page