top of page

Hummus

rencastehlikova

Aktualizováno: 30. 7. 2024

Název hummus zní trochu nevábně, ale ve skutečnosti se jedná o jednu z mých nejoblíbenějších pomazánek. Cizrnu koupíte v konzervě, nebo klasicky sušenou mezi dalšími luštěninami. Pokud se rozhodnete pro tu sušenou variantu, nezapomeňte ji přes noc namočit a poté pořádně propláchnout než ji budete vařit.

Hummus pomazánka se spoustou zeleniny

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny, propláchnutá, nebo suchá, přes noc namočená a poté uvařená

  • 2 stroužky česneku

  • 3 lžíce citronové šťávy

  • 2 lžíce tahini

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1/2 lžičky mletého kmínu

  • Sůl a pepř podle chuti

  • 2-3 lžíce vody (pokud je směs příliš hustá)


Postup

  1. V mixéru nebo smíchejte cizrnu, olivový olej, tahini, citronovou šťávu, mletý kmín a česnek.

  2. Mixujte, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci. Pokud je směs příliš hustá, přidejte postupně vodu, abyste dosáhli požadované konzistence.

  3. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.

  4. Před podáváním přidejte trochu olivového oleje a na vrch posypte nasekanou petrželkou, na ozdobu přidejte pár kuliček cizrny.

  5. Servírujte s čerstvou zeleninou.


Pokud hledáte další úžasné recepty, mrkněte na můj cookbook!

 
 
 

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page