Ingredience
2 batáty
3 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř podle chuti
1 malá cibule (nakrájená na kostičky)
1 stroužek česneku (nakrájený na plátky)
300 g hnědých žampionů (nakrájených na plátky)
1 lžička mletého kmínu
1 lžička červené sladké papriky
2 lžíce másla
200 g baby špenátu
1 hrnek plnotučného bílého jogurtu
2 lžíce nasekané máty a kopru
Kůra a šťáva z citronu
Volské oko
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
Batáty propíchejte vidličkou, pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete. Položte na plech a pečte 45-50 minut, dokud nejsou měkké.
Mezitím smíchejte jogurt, nasekané bylinky, citronovou kůru a šťávu. Lehce osolte a opepřete a odložte stranou.
Na rozpálené pánvi přidejte trochu másla, cibuli, česnek, žampiony, mletý kmín, červenou sladkou papriku a špetku soli. Po 2 minutách přidejte zbytek másla a baby špenát, nechte povadnout a poté vypněte.
Brambory rozkrojte, vidličkou je jemně pomačkejte a servírujte na talíř.
Na brambory naskládejte směs s houbami, přidejte jogurtový dip, pokapejte citronovou šťávou, posypte bylinkami a ozdobte volským okem.
Pro další úžasné recepty a inspiraci, mrkněte na můj cookbook!
Comments