top of page
rencastehlikova

Plněné batáty s houbami, bylinkovým jogurtem a volským okem

Aktualizováno: 28. 7.


Plněné batáty se žampiony

Ingredience

  • 2 batáty

  • 3 lžíce olivového oleje

  • Sůl a pepř podle chuti

  • 1 malá cibule (nakrájená na kostičky)

  • 1 stroužek česneku (nakrájený na plátky)

  • 300 g hnědých žampionů (nakrájených na plátky)

  • 1 lžička mletého kmínu

  • 1 lžička červené sladké papriky

  • 2 lžíce másla

  • 200 g baby špenátu

  • 1 hrnek plnotučného bílého jogurtu

  • 2 lžíce nasekané máty a kopru

  • Kůra a šťáva z citronu

  • Volské oko


Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

  2. Batáty propíchejte vidličkou, pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete. Položte na plech a pečte 45-50 minut, dokud nejsou měkké.

  3. Mezitím smíchejte jogurt, nasekané bylinky, citronovou kůru a šťávu. Lehce osolte a opepřete a odložte stranou.

  4. Na rozpálené pánvi přidejte trochu másla, cibuli, česnek, žampiony, mletý kmín, červenou sladkou papriku a špetku soli. Po 2 minutách přidejte zbytek másla a baby špenát, nechte povadnout a poté vypněte.

  5. Brambory rozkrojte, vidličkou je jemně pomačkejte a servírujte na talíř.

  6. Na brambory naskládejte směs s houbami, přidejte jogurtový dip, pokapejte citronovou šťávou, posypte bylinkami a ozdobte volským okem.


Pro další úžasné recepty a inspiraci, mrkněte na můj cookbook!


158 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page