top of page
rencastehlikova

Plněné pečené papriky s fetou a olivami

Hledáte něco jednoduchého, ale přitom výborného na podzimní večery nebo posezení s přáteli? Tyhle plněné papriky s fetou a olivami vás zachrání. Jsou plné chuti, snadné na přípravu a zaručeně udělají dojem.

Pečené papriky s olivami a fetou

Ingredience

  • 3 červené špičaté papriky, rozkrojené napůl a očištěné od semínek

  • 200 g sýra feta, nakrájeného na kostičky

  • 100 g oliv bez pecek

  • 2 lžíce olivového oleje

  • Jarní cibulka, nakrájená nadrobno

  • Čerstvě mletý černý pepř

  • Sůl (pozor, feta je už sama o sobě slaná)

  • Špetka sušeného oregana


Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.

  2. Papriky položte na plech s pečicím papírem, pokapejte je olivovým olejem a lehce osolte.

  3. Navrstvěte na ně kostičky sýra feta a přidejte olivy.

  4. Ochuťte čerstvě mletým pepřem a případně špetkou oregana.

  5. Pečte 15–20 minut, dokud papriky nezměknou a feta se nezezlátne.

  6. Po vyndání z trouby posypte jarní cibulkou a podávejte teplé.


Tyhle plněné papriky si rozhodně oblíbíte nejen na večeři doma, ale i jako hezky vypadající pohoštění pro návštěvy!

Pro další úžasné recepty a inspiraci mrkněte na můj cookbook!


50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page