top of page

Polévka z červené čočky s batátem

rencastehlikova

Červená čočka je skvělým zdrojem živin pro naše tělo. Obsahuje hodně železa, což je klíčový minerál pro transport kyslíku v krvi a podporu energie. Kromě železa poskytuje červená čočka i významné množství selenu, fosforu, zinku a vitamínu B6, které jsou nezbytné pro správné fungování organismu.

Díky vysokému obsahu bílkovin je červená čočka skvělou volbou pro vegetariány, kteří hledají rostlinný zdroj kvalitních proteinů.


Polévka z červené čočky s batátem


Ingredience

  • 200 g červené čočky

  • 400 g krájených rajčat

  • 1 větší batát

  • 1 cibule

  • Sádlo

  • 1 celá skořice

  • 2 bobkové listy

  • Nastrouhaná kůra z 1/2 bio citronu

  • Masový vývar

  • 2 hrsti petrželky

  • 2 lžíce červeného vinného octa

  • Špetka chilli (nemusí být)

  • Sůl dle chuti


Postup

  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme na jemno.

  2. Česnek nakrájíme na tenké plátky.

  3. Batát oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně 1 cm.

  4. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit cibulku.

  5. Přidáme bobkový list, skořici, chilli a česnek a restujeme asi 1 minutu.

  6. Přidáme vinný ocet, promícháme, přidáme citronovou kůru, promícháme a necháme odvařit veškerou tekutinu.

  7. Přidáme batáty, čočku, promícháme, přidáme vývar, rajčata a necháme vařit do měkka.

  8. Vyndáme skořici a vmícháme nakrájenou petrželku.


Pro další úžasné recepty a inspiraci mrkněte na můj cookbook!

645 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Salát do sklenice

Salát do sklenice

Commentaires


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page