top of page

Pomazánka z červené řepy a tuňáka

Ingredience:

  • 1 střední červenou řepu

  • 1 plechovku tuňáka v olivovém oleji

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce řeckého jogurtu

  • šťáva z 1/2 citronu

  • sůl a pepř dle chuti


Postup:

  1. Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky, které uvaříme v osolené vodě do měkka.

  2. Vařenou řepu slijeme a necháme vychladnout.

  3. V míse smícháme tuňáka v olivovém oleji (nálev si odložíme), dva prolisované stroužky česneku, řecký jogurt a šťávu z citronu.

  4. Směs rozmixujeme hladkou pomazánku a dochutíme solí a pepřem dle chuti.

  5. Nakonec přidáme vychladlou řepu a opatrně promícháme.


Tuto pomazánku můžete podávat s pečivem (viz. recepty) nebo jako přílohu k zelenině.

Dobrou chuť 🤍!

 
 
 

Comentarios


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page