top of page

Domácí pistáciová granola

rencastehlikova

Aktualizováno: 28. 7. 2024

Mám pro vás recept na domácí granolu, která je nejen úžasně křupavá a chutná, ale také naplní váš byt nádhernou vůní. A co je na ní nejlepší? Můžete si do ní přidat přesně to, co máte rádi! Navíc, oproti většině granol z obchodu, tato verze není přeplněná zbytečným cukrem a připravíte ji během chviličky. Věřte mi, ta vůně za to stojí! ♥️

Ingredience

  • 3,5 hrnku ovesných vloček (může být mix třeba s žitnými či špaldovými)

  • 1/2 hrnku dýňových semínek

  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek

  • 1 hrnek mixu ořechů a sušeného ovoce (kešu, pistácie, mandle, lískové ořechy, atd.)

  • Med dle chuti (já dala na tuto porci 2 větší lžíce)

  • 2 větší lžíce kokosového oleje

  • 1/2 šálku hořké vysokoprocentní čokolády 🍫

  • 1/4 hrnku kokosových plátků (volitelné, podle toho, co máte doma)


Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

  2. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience kromě čokolády.

  3. Poté přidejte med a kokosový olej a pořádně promíchejte.

  4. Směs rovnoměrně rozprostřete na plech a pořádně přitlačte.

  5. Dejte péct na 10-15 minut.

  6. Poté granolu promíchejte, aby se opékala rovnoměrně ze všech stran.

  7. Teď můžete přidat kousky čokolády a pečte dalších 10-15 minut, dokud granola nezíská krásně zlatavou barvu.

  8. Nechte granolu vychladnout a přendejte ji do uzavíratelných sklenic.


Nejraději ji máme k snídani s jogurtem nebo mlékem. A navíc, pokud ji přendáte do elegantní sklenice, máte skvělý dárek pro vaše blízké!

Pro další úžasné recepty a inspiraci, mrkněte na můj cookbook!




 
 
 

Comentarios


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page