top of page
Renča Stehlíková

Jarní salát s pečeným chřestem a parmazánem

Aktualizováno: 28. 7.

Tento jarní salát s pečeným chřestem a parmazánem je dokonalou kombinací čerstvosti a chutí. Je ideální jako lehká večeře nebo příloha k hlavnímu jídlu.

Ingredience

  • 1 svazek zeleného chřestu

  • 1 hlávka římského salátu nebo mix salátů

  • 1/2 šálku nasekaných lískových oříšků

  • 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu (plus několik plátků na ozdobu)

  • Olivový olej

  • Sůl a pepř podle chuti

  • Citronová šťáva z 1 citronu


Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.

  2. Chřest opláchněte a odkrojte tvrdé konce. Rozložte chřest na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě asi 10-15 minut, dokud není chřest měkký a lehce zhnědlý.

  3. Římský salát nebo mix salátů opláchněte a osušte. Natrhejte na menší kousky a dejte do velké mísy.

  4. Nasekejte lískové oříšky a krátce je opražte na suché pánvi, aby získaly křupavost a vůni.

  5. Do mísy s natrhaným salátem přidejte pečený chřest, nasekané a opražené lískové oříšky a nastrouhaný parmazán.

  6. Zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete podle chuti. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

  7. Salát rozdělte na talíře a ozdobte několika plátky parmazánu. Podávejte ihned jako lehký hlavní chod nebo jako přílohu.


Pro další skvělé recepty se podívejte na můj cookbook.

50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Salát do sklenice

Comments


bottom of page