Tento jarní salát s pečeným chřestem a parmazánem je dokonalou kombinací čerstvosti a chutí. Je ideální jako lehká večeře nebo příloha k hlavnímu jídlu.
Ingredience
1 svazek zeleného chřestu
1 hlávka římského salátu nebo mix salátů
1/2 šálku nasekaných lískových oříšků
1/4 šálku nastrouhaného parmazánu (plus několik plátků na ozdobu)
Olivový olej
Sůl a pepř podle chuti
Citronová šťáva z 1 citronu
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Chřest opláchněte a odkrojte tvrdé konce. Rozložte chřest na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě asi 10-15 minut, dokud není chřest měkký a lehce zhnědlý.
Římský salát nebo mix salátů opláchněte a osušte. Natrhejte na menší kousky a dejte do velké mísy.
Nasekejte lískové oříšky a krátce je opražte na suché pánvi, aby získaly křupavost a vůni.
Do mísy s natrhaným salátem přidejte pečený chřest, nasekané a opražené lískové oříšky a nastrouhaný parmazán.
Zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete podle chuti. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Salát rozdělte na talíře a ozdobte několika plátky parmazánu. Podávejte ihned jako lehký hlavní chod nebo jako přílohu.
Pro další skvělé recepty se podívejte na můj cookbook.
Comments