top of page
rencastehlikova

Krémová dýňová omáčka

Na recept potřebujeme


450 g oloupané a vydlabané máslové dýně 60 g rajčatového protlaku 1 malý stroužek česneku 1 lžička mleté sladké papriky 1 velká lžíce strouhaného parmazánu + parmazán na posypání těstovin před podáváním 150 ml 33% smetany ke šlehání 60 ml vody z uvařených těstovin nebo vývaru 1 lžíce másla olivový olej sůl a pepř špagety uvařené podle návodu

K servírování dle chuti použijte mozzarellu, opečená semínka, polníček nebo rukolu

Postup

  1. Nejprve si nachystejte dýni, kterou oloupejte, vydlabejte, nakrájejte na kostičky, lehce ji pokapejte olivovým olejem a dejte ji péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečte ji 20-25 minut. Po upečení dejte ještě teplou dýně do mísy, přidejte rajčatový protlak a vše dohromady rozmixujte.

  2. Do hrnce si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny, které uvařte podle návodu a při slévání vody si trochu vody nechte do omáčky, pokud nemáte trochu vývaru.

  3. Na větší a hlubší pánvi si rozpusťte lžíci másla, na kterou přidejte rozmixovanou dýni s protlakem, přidejte prolisovaný česnek, nechte asi minutu provařit, přilejte smetanu – vše promíchejte dohladka. Omáčku osolte, opepřete, přidejte sladkou mletou papriku, parmazán a vodu z těstovin, nebo vývar. Omáčku nechte provařit, probublat a stáhněte z plotny. Těstoviny slijte, přidejte je k omáčce a vše dohromady promíchejte tak, aby omáčka hezky obalila všechny těstoviny.

  4. Těstoviny s omáčkou naservírujte na talíř, posypejte je semínkama podle chuti, přidejte parmazán a mozzarellu. Dobrou chuť 🤍 R.



127 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page