top of page

Rajčatový protlak

rencastehlikova

Aktualizováno: 28. 7. 2024

Mám pro vás recept na skvělé a jednoduché rajčatové pyré. Je výborné k těstovinám, jako omáčka k masu a zelenině, nebo ho používám k přípravě květákové či cuketové pizzy.

Rajčatové pyré

Ingredience

  • 8 větších rajčat

  • 1 menší cibule

  • 2-4 stroužky česneku

  • 4 lžíce olivového oleje

  • Můžeme dochutit bazalkou či petrželkou


Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si menší pekáček nebo skleněnou pečící misku.

  2. Rajčata umyjte a nakrájejte na stejně velké kostky, vložte do pekáčku.

  3. Oloupejte cibuli, česnek a nasekejte je najemno. Přidejte k rajčatům, osolte a polijte olivovým olejem, a pořádně promíchejte.

  4. Dejte péct asi 35-45 minut.

  5. Nechte vychladnout a poté rozmixujte na hladké pyré 👌 a je hotovo :)


Po vychladnutí můžete skladovat v lednici, kde vydrží asi týden.

Pro další úžasné recepty a inspiraci, mrkněte na můj cookbook!


 
 
 

Commenti


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page