top of page
rencastehlikova

Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

Aktualizováno: 27. 7.

Dneska mám pro vás něco super jednoduchého a fakt chutného! Tenhle recept je ideální na lehkou večeři nebo jako příloha k letnímu grilování. Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou je rychlý, zdravý a plný skvělých chutí, ze kterých budete nadšení.


Co budete potřebovat

  • 1 lilek

  • Olivový olej

  • Sůl

  • Krájená rajčata

  • Nasolená mozzarella

  • Nakrájená cherry rajčátka

  • Nakrájený libeček, nebo bazalka


Jak na to

  1. Lilek rozkrojte napůl a nařežte ho do čtverečků (pozor, neprokrojte až do slupky).

  2. Osolte ho a potřete olivovým olejem.

  3. Šoupněte ho do trouby na 200 °C na 15 minut.

  4. Vyndejte z trouby a potřete krájenými rajčaty.

  5. Posypte nastrouhanou mozzarellou a přidejte nakrájená cherry rajčátka.

  6. Posypte nakrájeným libečkem, nebo bazalkou a vraťte zpátky do trouby, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne.


A je to! Dejte mi vědět, kdo z vás to vyzkouší a jak vám chutnal. Tenhle recept je skvělý nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Doufám, že si ho užijete stejně jako já.

Pro další úžasné recepty mrkněte na můj cookbook!

253 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Salát do sklenice

Comments


bottom of page