top of page

Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

rencastehlikova

Aktualizováno: 27. 7. 2024

Dneska mám pro vás něco super jednoduchého a fakt chutného! Tenhle recept je ideální na lehkou večeři nebo jako příloha k letnímu grilování. Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou je rychlý, zdravý a plný skvělých chutí, ze kterých budete nadšení.


Co budete potřebovat

  • 1 lilek

  • Olivový olej

  • Sůl

  • Krájená rajčata

  • Nasolená mozzarella

  • Nakrájená cherry rajčátka

  • Nakrájený libeček, nebo bazalka


Jak na to

  1. Lilek rozkrojte napůl a nařežte ho do čtverečků (pozor, neprokrojte až do slupky).

  2. Osolte ho a potřete olivovým olejem.

  3. Šoupněte ho do trouby na 200 °C na 15 minut.

  4. Vyndejte z trouby a potřete krájenými rajčaty.

  5. Posypte nastrouhanou mozzarellou a přidejte nakrájená cherry rajčátka.

  6. Posypte nakrájeným libečkem, nebo bazalkou a vraťte zpátky do trouby, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne.


A je to! Dejte mi vědět, kdo z vás to vyzkouší a jak vám chutnal. Tenhle recept je skvělý nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Doufám, že si ho užijete stejně jako já.

Pro další úžasné recepty mrkněte na můj cookbook!

 
 
 

Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page