Avokádový salát s cizrnou a kozím sýrem
Aktualizováno: 2. 8.
Tento vynikající avokádový salát je ideálním doplňkem k jakémukoliv pokrmu. Jeho bohaté a vyvážené chutě se dokonale snoubí s mnoha dalšími jídly, ať už je to maso, ryby nebo vegetariánské pokrmy. Díky své univerzálnosti ho můžete podávat jako osvěžující přílohu nebo i jako samostatný lehký oběd.

Jeho pestrost a zdravé ingredience přispějí k výživové hodnotě celého jídla. Cizrna je bohatá na bílkoviny, vlákninu a minerály, zatímco avokádo dodává zdravé tuky a vlákninu. Kozí sýr přidává unikátní chuťový zážitek a obohacuje salát o kvalitní bílkoviny a vápník.
Avokádový salát s cizrnou a kozím sýrem
Ingredience
1 sklenice hotové cizrny
1/2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
1 avokádo, oloupané, zbavené pecky a nakrájené na tenké plátky
Svazek čerstvého koriandru, jemně nasekaného (můžete použít i petržel nebo mátu podle preference)
100 g kozího sýra, rozdrobeného na menší kousky
Olivový olej
Šťáva z 1 limety
Sůl
Postup
Hotovou cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechejte ji okapat.
Do mísy přidejte cizrnu, nakrájenou červenou cibuli, tenké plátky avokáda a nasekaný koriandr.
Přidejte rozdrobený kozí sýr a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Zakapejte salát olivovým olejem a šťávou z limety podle své chuti.
Opatrně promíchejte, aby se salát rovnoměrně obalil olejem a limetovou šťávou.
Případně osolte salát podle své chuti.
Salát můžete okamžitě podávat, nebo ho nechte v chladničce odležet alespoň 30 minut, aby se chutě spojily.
Tato kombinace je ideální k doprovodu jakéhokoliv pokrmu a může být skvělou volbou pro zdravý a vyvážený jídelníček. Dopřejte si tento osvěžující salát a užijte si nejen výbornou chuť, ale také prospěšné živiny pro vaše tělo.