top of page
rencastehlikova

Avokádový salát s cizrnou a kozím sýrem

Aktualizováno: 8. 8.

Tento vynikající avokádový salát je skvělým doplňkem k jakémukoliv jídlu. Jeho bohaté a vyvážené chutě se skvěle hodí k masu, rybám i vegetariánským pokrmům. Můžete ho podávat jako osvěžující přílohu nebo jako samostatný lehký oběd.

Avokádový salát s cizrnou a kozím sýrem

Ingredience

  • 1 sklenice hotové cizrny

  • 1/2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky

  • 1 avokádo, oloupané, zbavené pecky a nakrájené na tenké plátky

  • Svazek čerstvého koriandru, jemně nasekaného (můžete použít i petržel nebo mátu podle preference)

  • 100 g kozího sýra, rozdrobeného na menší kousky

  • Olivový olej

  • Šťáva z 1 limety

  • Sůl


Postup

  1. Hotovou cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechejte ji okapat.

  2. Do mísy přidejte cizrnu, nakrájenou červenou cibuli, tenké plátky avokáda a nasekaný koriandr.

  3. Přidejte rozdrobený kozí sýr a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

  4. Zakapejte salát olivovým olejem a šťávou z limety podle své chuti.

  5. Opatrně promíchejte, aby se salát rovnoměrně obalil olejem a limetovou šťávou.

  6. Případně osolte salát podle své chuti.

  7. Salát můžete okamžitě podávat, nebo ho nechat v chladničce odležet alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.


Pro více skvělých receptů mrkněte na můj cook book!

90 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Komentáře


bottom of page