Tento vynikající avokádový salát je skvělým doplňkem k jakémukoliv jídlu. Jeho bohaté a vyvážené chutě se skvěle hodí k masu, rybám i vegetariánským pokrmům. Můžete ho podávat jako osvěžující přílohu nebo jako samostatný lehký oběd.
Ingredience
1 sklenice hotové cizrny
1/2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
1 avokádo, oloupané, zbavené pecky a nakrájené na tenké plátky
Svazek čerstvého koriandru, jemně nasekaného (můžete použít i petržel nebo mátu podle preference)
100 g kozího sýra, rozdrobeného na menší kousky
Olivový olej
Šťáva z 1 limety
Sůl
Postup
Hotovou cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechejte ji okapat.
Do mísy přidejte cizrnu, nakrájenou červenou cibuli, tenké plátky avokáda a nasekaný koriandr.
Přidejte rozdrobený kozí sýr a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Zakapejte salát olivovým olejem a šťávou z limety podle své chuti.
Opatrně promíchejte, aby se salát rovnoměrně obalil olejem a limetovou šťávou.
Případně osolte salát podle své chuti.
Salát můžete okamžitě podávat, nebo ho nechat v chladničce odležet alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.
Pro více skvělých receptů mrkněte na můj cook book!
Komentáře