Kuřecí Hasselback Caprese
Aktualizováno: 11. 8.
Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na Kuřecí Hasselback Caprese a dopřejte si lahodnou kombinaci kuřecího masa, sladkých rajčat a krémové mozzarelly.

Kuřecí Hasselback Caprese
Ingredience
2 kuřecí prsa
1 větší rajče
Několik cherry rajčat
Sůl
Italské bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn)
Olivový olej
Balsamiko
Mozzarella
Čerstvá bazalka
Postup
Předehřejte troubu na 180°C.
Kuřecí prsa důkladně opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
Nařízněte prsa vzdáleně asi 1 cm od sebe, ale nedořízněte je úplně.
Kuřecí prsa posypte italskými bylinkami a lehce osolte.
Do každého řezu vložte plátek mozzarelly, plátek rajčete a lístek bazalky.
Do pekáčku dejte cherry rajčátka, pokapejte olejem a zakápněte balsamikem.
Na vrstvu cherry rajčat položte kuřecí prsa s naskládanými ingrediencemi.
Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut, dokud kuřecí maso není dokonale propečené a zlatavé.
Na závěr můžete ozdobit čerstvými lístky bazalky a podávat s vašimi oblíbenými přílohami, například květákovou rýží nebo quinoou.
Tento výjimečný recept na Kuřecí Hasselback Caprese přinese do vašeho jídelníčku závan italské kuchyně. Kombinace křehkého kuřecího masa, sladkého rajčete a aromatických bylinek spolu s mozzarellou vytvoří lahodný a výživný pokrm, který nejen potěší vaše chuťové pohárky, ale i vaše zdraví. Tento chutný zážitek můžete doplnit různými přílohami podle vašeho gusta a těšit se na jídelní zážitek plný chutí a vůní.