top of page

Kuřecí Hasselback Caprese

Aktualizováno: 11. 8.

Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na Kuřecí Hasselback Caprese a dopřejte si lahodnou kombinaci kuřecího masa, sladkých rajčat a krémové mozzarelly.

Kuřecí prso, do kterého vkládám plátky rajčat, mozzarelly a bazalky.


Kuřecí Hasselback Caprese


Ingredience


  • 2 kuřecí prsa

  • 1 větší rajče

  • Několik cherry rajčat

  • Sůl

  • Italské bylinky (např. oregano, tymián, rozmarýn)

  • Olivový olej

  • Balsamiko

  • Mozzarella

  • Čerstvá bazalka


Postup


  1. Předehřejte troubu na 180°C.

  2. Kuřecí prsa důkladně opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.

  3. Nařízněte prsa vzdáleně asi 1 cm od sebe, ale nedořízněte je úplně.

  4. Kuřecí prsa posypte italskými bylinkami a lehce osolte.

  5. Do každého řezu vložte plátek mozzarelly, plátek rajčete a lístek bazalky.

  6. Do pekáčku dejte cherry rajčátka, pokapejte olejem a zakápněte balsamikem.

  7. Na vrstvu cherry rajčat položte kuřecí prsa s naskládanými ingrediencemi.

  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut, dokud kuřecí maso není dokonale propečené a zlatavé.

  9. Na závěr můžete ozdobit čerstvými lístky bazalky a podávat s vašimi oblíbenými přílohami, například květákovou rýží nebo quinoou.


Tento výjimečný recept na Kuřecí Hasselback Caprese přinese do vašeho jídelníčku závan italské kuchyně. Kombinace křehkého kuřecího masa, sladkého rajčete a aromatických bylinek spolu s mozzarellou vytvoří lahodný a výživný pokrm, který nejen potěší vaše chuťové pohárky, ale i vaše zdraví. Tento chutný zážitek můžete doplnit různými přílohami podle vašeho gusta a těšit se na jídelní zážitek plný chutí a vůní.

35 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page