Tahle dýňová polévka s kokosovým mlékem je prostě lahodná! Připravte si ji snadno a rychle, a navíc dodá vašemu dni ten správný podzimní nádech. Pečení dýně před vařením zvýrazní její sladkou a intenzivní chuť.
Pro ještě intenzivnější chuť a sladší aroma můžete dýni předem upéct.
Ingredience
1 kg dýně oloupané a nakrájené na kostičky
1 cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, nasekané
2 lžíce olivového oleje
400 ml kokosového mléka
500 ml zeleninového vývaru
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého kurkumy
sůl a pepř podle chuti
čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu, můžete ozdobit chilli
Postup
V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou a nezačnou vonět.
Přidejte nakrájenou dýni do hrnce a krátce ji osmahněte společně s cibulí a česnekem.
Nalijte kokosové mléko a zeleninový vývar do hrnce. Přidejte mletý zázvor a kurkumu. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na střední a nechte polévku vařit asi 20-25 minut, dokud není dýně měkká.
Pokud jste použili předem upečenou dýni, přidejte ji nyní do polévky a pokračujte ve vaření.
Poté použijte mixér nebo tyčový mixér na hladké rozmixování polévky do krémové konzistence.
Ochutnejte polévku a přidejte sůl a pepř podle chuti.
Hotovou dýňovou polévku nalijte do polévkových misek a ozdobte čerstvou petrželí, koriandrem, nebo dýňovými semínky.
Polévku můžete podávat teplou a doplnit ji plátkem chleba nebo grilovanými krutony.
Pro další úžasné recepty mrkněte na můj cookbook!
Comments