Ponořte se do světa osvěžujících chutí s tímto receptem na autentický španělský gazpacho! Tato klasická studená polévka je plná čerstvých ingrediencí a zaručeně osvěží vaše chuťové buňky. Sledujte můj jednoduchý návod a připravte si doma tento lahodný pokrm plný španělské tradice.
Buďte na chladnější dny připraveni s touto výjimečnou specialitou, která zvedne náladu i teplotu!
Suroviny
6 velkých rajčat (oloupaných a nasekaných)
1 středně velká okurka (oloupaná a nakrájená)
1 zelená paprika (vyčištěná a nakrájená)
1 červená paprika (vyčištěná a nakrájená)
1 malá cibule (oloupaná a nakrájená)
2 stroužky česneku (oloupané a nasekané)
3 lžíce olivového oleje extra virgin
2 lžíce octa (vinný nebo jablečný)
500 ml vody nebo zeleninového vývaru
Sůl a pepř podle chuti
Čerstvá nasekaná petrželka, bazalka nebo koriandr na ozdobení
Postup
V mixéru rozmixujte nakrájená rajčata, okurku, papriky, cibuli a česnek do hladké konzistence.
Přidejte olivový olej, ocet, sůl a pepř a znovu promixujte.
Přidejte postupně vodu nebo zeleninový vývar a důkladně promíchejte, až dosáhnete požadované konzistence.
Ochutnejte a upravte případně množství soli a pepře podle svého vkusu.
Nechte polévku vychladnout v chladničce po dobu nejméně 2 hodin, aby se chutě prolnuly.
Před podáváním ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou, bazalkou nebo koriandrem.
Vaše osvěžující a tradiční španělské gazpacho je hotovo! Podávejte vychlazené a užívejte si jedinečnou chuť Španělska přímo u vás doma. Dobrou chuť! 🍅🥒🌿