top of page

Gazpacho

Ponořte se do světa osvěžujících chutí s tímto receptem na autentický španělský gazpacho! Tato klasická studená polévka je plná čerstvých ingrediencí a zaručeně osvěží vaše chuťové buňky. Sledujte můj jednoduchý návod a připravte si doma tento lahodný pokrm plný španělské tradice.


Buďte na chladnější dny připraveni s touto výjimečnou specialitou, která zvedne náladu i teplotu!

Studená polévka Gazpacho

Suroviny

  • 6 velkých rajčat (oloupaných a nasekaných)

  • 1 středně velká okurka (oloupaná a nakrájená)

  • 1 zelená paprika (vyčištěná a nakrájená)

  • 1 červená paprika (vyčištěná a nakrájená)

  • 1 malá cibule (oloupaná a nakrájená)

  • 2 stroužky česneku (oloupané a nasekané)

  • 3 lžíce olivového oleje extra virgin

  • 2 lžíce octa (vinný nebo jablečný)

  • 500 ml vody nebo zeleninového vývaru

  • Sůl a pepř podle chuti

  • Čerstvá nasekaná petrželka, bazalka nebo koriandr na ozdobení


Postup

  1. V mixéru rozmixujte nakrájená rajčata, okurku, papriky, cibuli a česnek do hladké konzistence.

  2. Přidejte olivový olej, ocet, sůl a pepř a znovu promixujte.

  3. Přidejte postupně vodu nebo zeleninový vývar a důkladně promíchejte, až dosáhnete požadované konzistence.

  4. Ochutnejte a upravte případně množství soli a pepře podle svého vkusu.

  5. Nechte polévku vychladnout v chladničce po dobu nejméně 2 hodin, aby se chutě prolnuly.

  6. Před podáváním ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou, bazalkou nebo koriandrem.


Vaše osvěžující a tradiční španělské gazpacho je hotovo! Podávejte vychlazené a užívejte si jedinečnou chuť Španělska přímo u vás doma. Dobrou chuť! 🍅🥒🌿





43 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page