Pečená cuketa s citronovou ricottou a čerstvou bazalkou
Užijte si sezónní chuť cuket s tímto receptem na pečené cukety se šlehanou citronovou ricottou a čerstvou bazalkou.

Sezóna cuket je v plném proudu, a pokud ještě nejste připraveni rfozloučit se s létem, musíte si udělat tuhle pečenou cuketu s ricottou.
Je na čase napsat váš první odstavec, po jehož přečtení se vašim čtenářům začnou sbíhat sliny. Ať už se jedná o sušenky nebo koláč, každý poutavý příspěvek s receptem by měl začínat zajímavým příběhem vzniku. Popište, jak jste na tento recept přišli, co vás inspirovalo, co se na něm nejvíce líbilo vaší rodině nebo přátelům atd. Zaujměte čtenáře a projevte svou osobnost – buďte otevření, upřímní nebo dokonce zábavní! Nezapomeňte pod první odstavec umístit pár lákavých obrázků, které vaše čtenáře nadchnou.
Pečená cuketa s citronovou ricottou a čerstvou bazalkou
Ingredience
2 středně velké cukety
250 g ricotty
Olivový olej
Dýňová semínka
Hrst čerstvé bazalky
1 stroužek česneku
1 BIO citron
Sůl
Postup
Nejprve předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
Cukety rozkrojte podélně a poté nakrájejte na kříže tak, aby vznikaly kousky ve tvaru plátků. V této fázi se můžete pohrát s tloušťkou plátků podle svých preferencí.
Na plech dejte trochu olivového oleje a položte na něj cukety. Poté cukety osolte.
Pečte cukety 20-30 minut, dokud nezačnou hnědnout a stanou se měkkými. Mějte však na paměti, že doba pečení může záviset na tloušťce plátků cuket.
Mezitím připravte šlehanou citronovou ricottu. Ricottu smíchejte s trochou olivového oleje a kůrou z citronu, dokud nedosáhnete krásné šlehané konzistence. Podle své chuti můžete přidat nasekaný nebo upečený česnek pro výraznější chuť.
Jakmile budou cukety pečené, rozetřete na talíři šlehanou citronovou ricottu a položte na ni pečené cukety.
Pokapejte celé jídlo bazalkovým dresinkem a posypte ho dýňovými semínky a čerstvou bazalkou pro dokonalou kombinaci chutí.
Sezóna cuket je úžasným obdobím, které vám nabízí možnost vytvořit lahodná a zdravá jídla plná čerstvých chutí. Tento recept na pečené cukety se šlehanou citronovou ricottou a čerstvou bazalkou je skvělým způsobem, jak využít tuto sezónní lahůdku.