top of page

Pečená cuketa s citronovou ricottou a čerstvou bazalkou

Užijte si sezónní chuť cuket s tímto receptem na pečené cukety se šlehanou citronovou ricottou a čerstvou bazalkou.

Sezóna cuket je v plném proudu, a pokud ještě nejste připraveni rfozloučit se s létem, musíte si udělat tuhle pečenou cuketu s ricottou.

Je na čase napsat váš první odstavec, po jehož přečtení se vašim čtenářům začnou sbíhat sliny. Ať už se jedná o sušenky nebo koláč, každý poutavý příspěvek s receptem by měl začínat zajímavým příběhem vzniku. Popište, jak jste na tento recept přišli, co vás inspirovalo, co se na něm nejvíce líbilo vaší rodině nebo přátelům atd. Zaujměte čtenáře a projevte svou osobnost – buďte otevření, upřímní nebo dokonce zábavní! Nezapomeňte pod první odstavec umístit pár lákavých obrázků, které vaše čtenáře nadchnou.


Pečená cuketa s citronovou ricottou a čerstvou bazalkou


Ingredience


  • 2 středně velké cukety

  • 250 g ricotty

  • Olivový olej

  • Dýňová semínka

  • Hrst čerstvé bazalky

  • 1 stroužek česneku

  • 1 BIO citron

  • Sůl


Postup


  1. Nejprve předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.

  2. Cukety rozkrojte podélně a poté nakrájejte na kříže tak, aby vznikaly kousky ve tvaru plátků. V této fázi se můžete pohrát s tloušťkou plátků podle svých preferencí.

  3. Na plech dejte trochu olivového oleje a položte na něj cukety. Poté cukety osolte.

  4. Pečte cukety 20-30 minut, dokud nezačnou hnědnout a stanou se měkkými. Mějte však na paměti, že doba pečení může záviset na tloušťce plátků cuket.

  5. Mezitím připravte šlehanou citronovou ricottu. Ricottu smíchejte s trochou olivového oleje a kůrou z citronu, dokud nedosáhnete krásné šlehané konzistence. Podle své chuti můžete přidat nasekaný nebo upečený česnek pro výraznější chuť.

  6. Jakmile budou cukety pečené, rozetřete na talíři šlehanou citronovou ricottu a položte na ni pečené cukety.

  7. Pokapejte celé jídlo bazalkovým dresinkem a posypte ho dýňovými semínky a čerstvou bazalkou pro dokonalou kombinaci chutí.


Sezóna cuket je úžasným obdobím, které vám nabízí možnost vytvořit lahodná a zdravá jídla plná čerstvých chutí. Tento recept na pečené cukety se šlehanou citronovou ricottou a čerstvou bazalkou je skvělým způsobem, jak využít tuto sezónní lahůdku.


70 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page