top of page

Pečená feta a dip z pečených rajčat

Jednoduchý, ale úžasně chutný recept, který vám zaručeně bude chutnat!


Pečená feta a dip z pečených rajčat


Ingredience


  • 200 g fety

  • 500 g cherry rajčat

  • Olivový olej

  • Hrst plátků mandlí

  • Sušené oregano

  • Jogurt

  • 1 stroužek česneku

  • Sůl a pepř podle chuti



Postup


  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si pečící misku.

  2. Do misky položte celý kus fety a okolo rozprostřete cherry rajčata.

  3. Pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, solí a pepřem podle chuti.

  4. Přidejte stroužek česneku a pečte v troubě po dobu 30-35 minut, dokud feta nezíská zlatavou barvu a rajčata začnou pukat.


Příprava rajčatového dipu:


  1. Polovinu upečených rajčat a celou fetu dejte do mixéru a přidejte bílý jogurt.

  2. Přidejte vymačkaný stroužek česneku a mixujte do hladka.

  3. Dochuťte solí a pepřem dle svého gusta.


Hotovo! Servírujte pečenou fetu s rajčatovým dipem na talíři, přidejte zbylá upečená rajčata a podávejte tento lahodný pokrm jako večeři nebo jako skvělé občerstvení, například s nařezanou zeleninou. Dobrou chuť!

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page