Pečená feta a dip z pečených rajčat
Jednoduchý, ale úžasně chutný recept, který vám zaručeně bude chutnat!

Pečená feta a dip z pečených rajčat
Ingredience
200 g fety
500 g cherry rajčat
Olivový olej
Hrst plátků mandlí
Sušené oregano
Jogurt
1 stroužek česneku
Sůl a pepř podle chuti
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si pečící misku.
Do misky položte celý kus fety a okolo rozprostřete cherry rajčata.
Pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, solí a pepřem podle chuti.
Přidejte stroužek česneku a pečte v troubě po dobu 30-35 minut, dokud feta nezíská zlatavou barvu a rajčata začnou pukat.
Příprava rajčatového dipu:
Polovinu upečených rajčat a celou fetu dejte do mixéru a přidejte bílý jogurt.
Přidejte vymačkaný stroužek česneku a mixujte do hladka.
Dochuťte solí a pepřem dle svého gusta.
Hotovo! Servírujte pečenou fetu s rajčatovým dipem na talíři, přidejte zbylá upečená rajčata a podávejte tento lahodný pokrm jako večeři nebo jako skvělé občerstvení, například s nařezanou zeleninou. Dobrou chuť!