Mám tu pro vás skvělou inspiraci, jak snadno a chutně zkombinovat zeleninu do jednoho osvěžujícího pokrmu. Jedná se o recept na salát z pečené zeleniny s česnekovým tvarohem, který není jen výborný, ale i praktický a využitelný.
Salát z pečené zeleniny s česnekovým tvarohem je skvělým tipem na večeři, který se dá využít v mnoha situacích. Pokud máte zeleninu doma, která už začíná být trochu unavená, nebo pokud chcete vytvořit dokonalou přílohu ke grilovanému masu, tato varianta je pro vás.
Salát z pečené zeleniny s česnekovým tvarohem
Ingredience
1 lilek
1 červená paprika
1 palička česneku
1 plechovka uvařené cizrny
Olivový olej
Červená paprika
Vanička tvarohu
Šťáva z 1 citronu
Sůl
Semínka granátového jablka (volitelné)
Postup
Předehřejte troubu na 200°C.
Lilek a papriku omyjte a nakrájejte na větší kousky.
Na česneku odřízněte vršek a přidejte k zelenině.
Uvařenou cizrnu sceděte a dejte na plech. Pokapte olivovým olejem a lehce okořeňte červenou paprikou.
Přidejte nakrájený lilek, papriku a neoloupaný česnek na plech s cizrnou. Vše promíchejte, aby se olej a koření rovnoměrně rozložily.
Dejte plech do předehřáté trouby a pečte přibližně 20-25 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a trochu zezlátne.
Mezitím si připravte česnekový tvaroh. Tvaroh rozmíchejte v misce s olivovým olejem a citronovou šťávou. Do tvarohu vymačkejte upečený česnek. Dle chuti přidejte sůl a vše dobře promíchejte.
Upečenou zeleninu vyjměte z trouby a nechte ji trochu vychladnout.
Na talíři rozetřete připravený česnekový tvaroh.
Na tvaroh naskládejte upečený lilek a papriku.
Pokud máte rádi, můžete salát posypat semínky granátového jablka pro výraznější chuťový zážitek.
Pečená zelenina je jedním z těch pokrmů, které mohou být jak chutné, tak i užitečné. Nejenže je to ideální způsob, jak využít zeleninu, která už potřebuje sníst, ale také to může být skvělá příležitost k tomu, abyste si vychutnali pestrou škálu chutí a vůní. Dobrou chuť 🤍 R.
Comments